Etsiresepti

sunnuntaina

Wanhan Kalastajan Lohta, Laamannin Hengessä





Wanhan kaupungin vanhimmassa ruokaravintolassa, Wanhassa Laamannissa, on tarjolla klassinen ruoka-annos "Voitaikinaan käärittyä härkää Laamannin tapaan". Voitaikinaan kääritty härkä sopii täydellisesti runsaslumiseen talviseen iltapäivään. Annos on tuhti, joten se tulee nauttia ajan kanssa Laamannin alakerran takkatulen ja hyvän seuran äärellä. Lasiin tuhtia Tignanello punaviiniä. Suosittelen.

Koska runsaslumisiin päiviin on kuitenkin vielä näin kesällä hieman aikaa, päätin muokata klassisesta annoksesta oman versioni "Wanhan Kalastajan Lohta, Laamannin Hengessä". Valmistan siis maukkaan maustettua lohta taikinakuoressa seuraavasti:

* 1 ruodoista puhdistettu lohifilee, ilman nahkaa
* 500 gr voitaikinaa
* 200 gr tuoretta pinaattia silputtuna
* 1 dl tilliä
* 1 sitruuna (kuori raastettuna ja sitruunan mehu puristettuna)
* 1 keltasipuli
* Pari valkosipulinkynttä
* Suolaa & Rosee pippuria
* Kananmunaa taikinan voiteluun

Kuullota pilkotut sipulit lämpimällä pannulla. Laske hieman lämpöä, lisää mukaan sitruunasta puristettu mehu ja jatka paistamista kunnes mehu on imeytynyt. Lisää mukaan pinaattisilppu ja jatka paistamista niin kauan että pinaatti pehmenee. Kaada lopuksi seos toiseen astiaan, lisää sitruunankuori sekä yrtit ja soseuta se hienoksi sauvasekoittimella.

Suolaa ja pippuroi lohi makusi mukaan. Levitä hienonnettu sose lohen päälle.

Kauli leivintaikina noin kaksi kertaa lohifileen kokoiseksi ohueksi levyksi. Kääri lohifilee taikinan sisään ja paina saumakohta lohen alle tiiviiksi sormilla "rypyttäen". Laita kala uunipellille leivinpaperin päälle niin että saumapuoli jää alaspäin. Paina vielä päädyt kiinni ja voitele taikina kananmunalla. Tee lopuksi pieniä viiltoja taikinaan.  Paista 200C asteisessa uunissa noin 30 min niin että taikina on upean ruskea.

Herkuttele raikkaan vihersalaatin ja kylmän oluen kanssa. Avot!

..Ja juomaksi kylmää Nokian Panimon "Keisari Elovehnä" olutta kylmennetyistä laseista
..Ja musiikiksi kesäinen Plain White T's "Rhythm of Love"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti