Etsiresepti

lauantaina

Wanhan Werannan Mustikkajuustokakku


Iltapäivän aurinko lämmittää, Kings of Leon soi kaiuttimissa ja pressossa tuoksuu vastajauhetun kahvin upea aromi. Klassista juustokakkua modernisoidaan tänään muropohjalla ja tuoreilla mustikoilla. Iltapäivää juhlistetaan Wanhalla Werannalla seuraavan askareen jälkeen:

* 200g jälkiruokakeksejä
* 75g voita
Täyte:
* 300g maustamatonta tuorejuustoa
* 250g rahkaa
* 200g valkoista suklaata
* 1.5 dl hienosokeria
* 3 kananmunaa
Päällys:
* 4 dl creme fraichea
* 2 tl vaniljasokeria
* 3 dl tuoreita mustikoita

Hienonna keksit muruiksi isoon astiaan. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja keksimurut keskenään ja painele taikina irtovuokaan ohueksi kerrokseksi pohjan tekemistä varten. Paista pohjaa 175C asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sulata suklaa kattilassa ja lisää se juusto-rahka-sokeri -seokseen. Sekoita mukaan myös kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan tasaikseksi kerrokseksi pohjan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes täyte on kevyesti jähmettynyt. Nosta kakku uunista ja anna sen jäähtyä kunnolla.

Sekoita creme fraiche jähmeäksi sähkövispilän avulla ja sekoita mukaan vaniljasokeri. Koristele kakku creme fraichella ja lisää lopuksi kakun päälle tuoreet mustikat. "Wanhan Werannan Mustikkajuustokakku" on valmis nautittavaksi.

..ja juomana nautitaan runsaasti vahvaa Cafe Parisien kahvia pressokannusta ja kahvin jälkeen lasillinen vahvaa savunmakuista Lagavulin viskiä Skotlannista
..ja musiikkina Kings of Leonin albumi "Use Somebody"

1 kommentti: